shutterstock_708560407

MONACO E-learning

E-learning, het leren via informatie- en communicatie-technologie geeft je de mogelijkheid om een breed scala aan trainingen aan te bieden die tijd en plaats onafhankelijk zijn en daarmee flexibel en zeer doelgericht.

De Monaco Academy biedt e-learning aan als onderdeel van haar curriculum. Maar alleen als ondersteunende training. De basistrainingen worden allereerst klassikaal gegeven. E-learning wordt daarnaast gebruikt om te zorgen voor een goede kennisborging en praktijkoefening. We hechten in onze trainingen namelijk ook grote waarde aan het samenwerkend leren. De interactie, het samenwerking en het praten over planning en het gebruik van MONACO met collega’s is een belangrijk onderdeel van de Monaco Academy training. Het geeft ook ruimte om het roosterbeleid te bespreken en te leren van elkaar.

Er worden verschillende e-learning modules aangeboden en ook kan het als onderdeel van een reeds bestaande e-learning omgeving worden aangeboden. De standaard modules zijn de basis DRP, zelfroosteren en het portaal. Uitbereiding op e-learning is het assessment, een online test om de planners te testen op hun vaardigheden in MONACO.

  • “De organisatie wil naar meer zelfregie via het portaal. We hadden al een e-learning omgeving en konden de MONACO e-learning daar gemakkelijk in plaatsen. Nu hebben we voor alle medewerkers het portaal en het gebruik hiervan beschikbaar via e-learning".

    Planners over E-learning
    Planners over E-learning

De voordelen van e-learning

  • E-learning bespaart trainingstijd en trainingsmiddelen. Bij klassikale trainingen is iedereen even lang bezig met de stof. E-learning is individueel en daarmee kan de cursist de tijd nemen die hij/zij nodig acht voor de verschillende onderwerpen.
  • E-learing is flexibel, de cursist bepaalt zelf wanneer de training wordt gedaan. Thuis of op het werk. Het leermateriaal kan daarbij gemakkelijk in delen worden gedaan, zodat ook korte stukjes behandeld kunnen worden.
  • Geschikt voor grote groepen. Het is een goede tool om veel mensen op te leiden in een korte tijd. Ideaal bijvoorbeeld om iedereen een portaal-training aan te bieden. Je bereikt eenvoudig alle medewerkers, dat zou klassikaal nooit lukken in dezelfde tijd en effort.
  • Het is daarbij ook een eenvoudig naslagwerk om hiaten in kennis snel bij te leren. E-learning kan werken en leren integreren. Door de praktijk in de leeromgeving te oefenen wordt praktische kennis opgedaan. Het is daarbij laagdrempelig en kan ook in de eigen tijd worden gedaan. Het garandeert dat planners en medewerkers continue getraind worden en voorkomt het wegzakken van kennis.
Contact

Waarmee mogen wij jou van dienst zijn?

Not readable? Change text.